Výsledky vyhľadávania
- Microbial diversity and volatile odour-active compounds of barrelled ewes' cheese as an intermediate product that determines the quality of winter bryndza cheese
Sádecká Jana Šaková Nikoleta ; 040270 Pangallo Domenico Koreňová Janka Kolek Emil Puškárová Andrea Bučková Mária Valík Ľubomír ; 040270 Kuchta Tomáš
LWT Food Science and Technology . Vol. 70, (2016), s. 237-244
článok z periodika
ADC - Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu - Biodeterioration of epoxy resin: a microbial survey through culture-independent and culture-dependent approaches / Domenico Pangallo, Maria Buckova, Lucia Krakova, Andrea Puskarova, Nikoleta Sakova, Tomas Grivalsky, Katarina Chovanova, Milina Zemankova
Pangallo Domenico Bučková Mária Kraková Lucia Puškárová Andrea Šaková Nikoleta ; 043360 Grivalský Tomáš Chovanová Katarína Zemánková Milina
HOBOKEN WILEY-BLACKWELL 2015
Environmental Microbiology . Vol. 17, iss. 2 (2015), s. 462-479
ISSN 1462-2912
AIRBORNE BACTERIAL COMMUNITIES * RIBOSOMAL INTERGENIC SPACER * SP-NOV. * TEMPORAL VARIABILITY * FUNGAL DETERIORATION * LICHEN SYMBIOSES * DIVERSITY * LIPASES * BIODEGRADATION * IDENTIFICATION
http://gateway.isiknowledge.com/gateway/Gateway.cgi?GWVersion=2&SrcAuth=Alerting&SrcApp=Alerting&DestApp=WOS&DestLinkType=FullRecord&UT=WOS:000350546200014
článok z periodika
ADC - Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu - Comparative study of adult Slovak vegetarians and meat-eaters gut microflora Šaková N. / Nikoleta Šaková, Nikoleta Šaková, Petra Olejníková, Barbora Kalináková, Domenico Pangallo, Boris Lakatoš, Kristína Nagyová, Martina Valachovičová, Lucia Birošová
Šaková Nikoleta ; 043360 Olejníková Petra ; 043000 Kaliňáková Barbora ; 043000 Pangallo Domenico Lakatoš Boris ; 043260 Nagyová Kristína ; c3260 Valachovičová Martina Birošová Lucia ; 043360
Journal of Food and Nutrition Research : . Vol. 54, iss. 3 (2015), s. 260-269
http://www.scopus.com/inward/record.url?partnerID=HzOxMe3b&eid=2-s2.0-84934277608&origin=inward
článok z periodika
ADD - Vedecké práce v domácich karentovaných časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu - Characterization of May bryndza cheese from various regions in Slovakia based on microbiological, molecular and principal volatile odorants examination Šaková N. / Nikoleta Šaková, Nikoleta Šaková, Jana Sádecká, Jadža Lejková, Jadža Lejková, Andrea Puškárová, Janka Korenová, Emil Kolek, Lubomír Valík, Tomáš Kuchta, Domenico Pangallo
Šaková Nikoleta ; 043360 Sádecká Jana Lejková Jadža ; 043360 Puškárová Andrea Koreňová Janka Kolek Emil Valík Ľubomír ; 040270 Kuchta Tomáš Pangallo Domenico
Journal of Food and Nutrition Research : . Vol. 54, iss. 3 (2015), s. 239-251
http://www.scopus.com/inward/record.url?partnerID=HzOxMe3b&eid=2-s2.0-84934274796&origin=inward
článok z periodika
ADD - Vedecké práce v domácich karentovaných časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu - Štúdium diverzity a vlastností zmesných mikrobiálnych kultúr v ovčom hrudkovom syre, letnej bryndzi a sudovanom ovčom hrudkovom syre s použitím nekultivačných prístupov
Šaková Nikoleta ; C3360 Valík Ľubomír (škol.)
2015
FCHPT ; 27.08.2015 ; 5.2.22. chémia a technológia poživatín ; D-CTPO
http://is.stuba.sk/zp/portal_zp.pl?podrobnosti=89463
dizertačná práca
DAI - Dizertačné a habilitačné práce - Mikrobiálna rozmanitosť, hlavné prchavé aromatické látky a dynamiku ich vzniku v priebehu výroby májovej bryndze
Ženišová Katarína ; C4310 Pangallo Domenico Sádecká Jana Šaková Nikoleta ; C3360 Koreňová Janka ; C4310 Puškárová Andrea Kraková Lucia Valík Ľubomír ; C3360 Kolek Emil Kuchta Tomáš
Bezpečnosť a kontrola potravín, Zborník prác z XI. medzinárodnej vedeckej konferencie, Smolenice, 27.-28. marec 2014 . s. 145-148
článok zo zborníka
AFD - Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
V2 - Vedecký výstup publikačnej činnosti ako časť editovanej knihy alebo zborníka - Microbial diversity and dynamics during the production of May bryndza cheese
Pangallo Domenico Šaková Nikoleta ; C3360 Koreňová Janka ; C4310 Puškárová Andrea Kraková Lucia Valík Ľubomír ; C3360 Kuchta Tomáš
International Journal of Food Microbiology . Vol.170 (2014), s. 38-43
článok z periodika
ADC - Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu - Testing of selected probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from vegetarian and meat-eaters faeces
Hybenová Eva ; C3360 Birošová Lucia ; C3360 Nagyová Kristína ; C3360 Štofirová Júlia Šaková Nikoleta ; C3360 Olejníková Petra ; C3260 Kaliňáková Barbora ; C3260
Acta Chimica Slovaca . Vol. 7, no. 1 (2014), s. 38-43
gastrointestinal tract lactic acid bacteria meat-eaters vegetarians
článok z periodika
ADF - 12/Vedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch ; 13/Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu - Molekulárno-biologická charakterizácia májových brýndz
Šaková Nikoleta ; C3360 Puškárová Andrea Bučková Mária Grivalský Tomáš Kraková Lucia Pangallo Domenico Valík Ľubomír ; C3360
Mladí vedci - Bezpečnosť potravinového reťazca. Zborník abstraktov zo VII. vedeckej konferencie, Bratislava, 3.-4. november 2014 . s. 71
článok zo zborníka
AFH - Abstrakty príspevkov z domácich konferencií
V2 - Vedecký výstup publikačnej činnosti ako časť editovanej knihy alebo zborníka - Metódy typizácie, identifikácia a stanovenie hydrolytických vlastností baktérií z extrémofilných prostredí
Grivalský Tomáš Šaková Nikoleta ; C3360 Puškárová Andrea Bučková Mária Kraková Lucia Pangallo Domenico
Interaktívna konferencia Mladých vedcov 2014 : . online, [1] s.
článok zo zborníka
AFH - Abstrakty príspevkov z domácich konferencií
V2 - Vedecký výstup publikačnej činnosti ako časť editovanej knihy alebo zborníka