Výsledky vyhľadávania
- Determination of total phenolic content and selected phenolic compounds in sweet wines by fluorescence spectroscopy and multivariate calibration / aut. Michaela Jakubíková, Jana Sádecká, Katarína Hroboňová
Jakubíková Michaela ; 041000 Sádecká Jana ; 041000 Hroboňová Katarína ; 041000
Microchemical Journal . Vol. 181, (2022), s. [1-9], art. no. 107834
Fluorescence spectroscopy HPLC Chemometrics wine Total phenolic content Phenolics
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0026265X22006622
článok z periodika
ADC - Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu
- Characterization and selection of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from traditional and newly-bred vine varieties of Czech Republic and Slovakia / aut. Katarína Ďurčanská, Lucia Muchová, Tereza Drtilová, Petra Olejníková, Katarína Ženišová, Katarína Furdíková
Ďurčanská Katarína ; 044000 Muchová Lucia Drtilová Tereza ; 044000 Olejníková Petra ; 043000 Ženišová Katarína Furdíková Katarína ; 044000
Journal of Food and Nutrition Research : . Vol. 58, iss. 1 (2019), s. 9-20
Saccharomyces cerevisiae Selection wine
článok z periodika
ADD - Vedecké práce v domácich karentovaných časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu - Autochtonous strains Saccharomyces cerevisiae isolated from Vitis vinifera - comparing three identifiaction methods / aut. Katarína Ďurčanská, Lucia Muchová, Tereza Drtilová, Petra Olejníková, Katarína Ženišová, Katarína Furdíková
Ďurčanská Katarína ; 044000 Muchová Lucia ; 044000 Drtilová Tereza ; 044000 Olejníková Petra ; 043000 Ženišová Katarína Furdíková Katarína ; 044000
45th Annual Conference on Yeast, 15-18 May 2018, SAS Congress Centre, Smolenice, Slovakia : . S. 46
yeast wine isolation
článok zo zborníka
AFH - Abstrakty príspevkov z domácich konferencií
V2 - Vedecký výstup publikačnej činnosti ako časť editovanej knihy alebo zborníka - Pure cultures Sacchyromyces cerevisiae and their effect on sensory profile of rosé Cabernet Sauvignon wines / aut. Tereza Drtilová, Kinga Bedeová, Ivan Špánik, Katarína Ďurčanská, Katarína Furdíková
Drtilová Tereza ; 044000 Bedeová Kinga ; 040000 Špánik Ivan ; 041000 Ďurčanská Katarína ; 044000 Furdíková Katarína ; 044000
XXVII. konference mladých mikrobiologů Tomáškovy dny 2018, Brno, ČR, 7.-8.6.2018 . S. 31
yeast wine rosé GCxGC
článok zo zborníka
AFG - Abstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií
V2 - Vedecký výstup publikačnej činnosti ako časť editovanej knihy alebo zborníka - Autochtonous strains Saccharomyces cerevisiae isolated from Vitis vinifera in Czech and Slovak Republic / aut. Katarína Ďurčanská, Lucia Muchová, Tereza Drtilová, Petra Olejníková, Katarína Ženišová, Katarína Furdíková
Ďurčanská Katarína ; 044000 Drtilová Tereza ; 044000 Muchová Lucia ; 044000 Olejníková Petra ; 043000 Ženišová Katarína Furdíková Katarína ; 044000
XXVII. konference mladých mikrobiologů Tomáškovy dny 2018, Brno, ČR, 7.-8.6.2018 . S. 79
yeast wine isolation
článok zo zborníka
AFG - Abstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií
V2 - Vedecký výstup publikačnej činnosti ako časť editovanej knihy alebo zborníka - Analýza nápojov vyrábaných z hrozna a popísanie kinetiky reakcii pri ich výrobe pomocou GC-MS / aut. Paulína Galbavá, Žofia Szabóová, Viktória Ferenczy, Ľudmila Gabrišová, Jaroslav Blaško, Róbert Kubinec
Galbavá Paulína Szabóová Žofia Ferenczy Viktória Gabrišová Ľudmila ; 020040 Blaško Jaroslav Kubinec Róbert
Chémia a technológie pre život. 18. celoslovenská študentská vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou, Bratislava, 9.11.2016 / . S. 45-46, CD ROM
víno kinetika wine kinetic
článok zo zborníka
AFD - Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
V2 - Vedecký výstup publikačnej činnosti ako časť editovanej knihy alebo zborníka - Importance of blank tests for proper evaluation of gas chromatographic data – application to elimination of false positive results for contaminants in wine / aut. Katarína Makyšová, Katarína Furdíková, Ivan Špánik
Makyšová Katarína ; 041180 Furdíková Katarína ; 044310 Špánik Ivan ; 041180
Additives and Contaminants in Foodstuffs 2015 : . S. 119-121
wine blank test GCxGC foreign substances
článok zo zborníka
AED - Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
V2 - Vedecký výstup publikačnej činnosti ako časť editovanej knihy alebo zborníka - Influence of different nutrition conditions on main volatiles of wine yeasts / aut. Katarína Furdíková, Jozef Ševcech, Katarína Ďurčanská, Helena Hronská, Fedor Malík
Furdíková Katarína ; C4310 Ševcech Jozef ; C4310 Ďurčanská Katarína ; C4310 Hronská Helena ; C4310 Malík Fedor ; C4310
Journal of Food and Nutrition Research : . Vol. 53, no. 4 (2014), s. 304-312
wine Saccharomyces cerevisiae aroma of wine vitamins
článok z periodika
ADD - Vedecké práce v domácich karentovaných časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu - Influence of yeast strain on aromatic profile of Gewürztraminer wine
Furdíková Katarína ; C4310 Makyšová Katarína ; C1180 Ďurčanská Katarína ; C4310 Špánik Ivan ; C1180 Malík Fedor ; C4310
LWT Food Science and Technology . Vol. 59, iss. 1 (2014), s. 256-262
wine Saccharomyces cerevisiae Gewürztraminer aroma of wine
článok z periodika
ADC - Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
V3 - Vedecký výstup publikačnej činnosti z časopisu - Galéria s reštauráciou v priestoroch bývalej jazdiarne v Trebišove
Jarkovská Kamila ; A Salcer Igor (škol.) ; A5150
Bratislava : STU v Bratislave FA, 2013
design reconstruction wine rekonštrukcia dizajn galéria
http://is.stuba.sk/zp/portal_zp.pl?podrobnosti=95183 https://opac.crzp.sk/?fn=detailBiblioForm&sid=EE95B465952BB5C0000045B19651
diplomová práca